Temminck's Stint
 
haryana-online.com
Contact us Search
Ambala      Bhiwani      Faridabad       Fatehbad       Gurgaon       Hissar       Jhajjar       Jind       Kaithal      Karnal      Kurukshetra
Mahendergarh       Mewat       Panchkula       Panipat        Rewari        Rohtak       Sirsa       Sonipat       Yamunanagar

Temminck's Stint

Temminck's Stint - photo by Aurelien Audevard

Temminck's Stint (Calidris teminckii) is a common winter visitor in Haryana, India. This bird is found in the wetlands.
Order: CICONIIFORMES   Family: Tringinae   Local Name: Chhota Pan Lowwa   Size: 14 cm

Identification: Sexes alike; uniform grey- brown upperparts, brownish fore head, whitish outer tail feathers.

Habitat: This bird prefers wetlands with vegetation lakes, pools and riverbanks; generally solitary, occasionally in small flocks, forages on margins, arrives in North India by September end; uncommon but wide spread winter migrant throughout the country.  

Haryana North India Birding in India Birds of India Motorcars Asia News

Copyright Haryana Online and haryana-online.com  2000-2009.  All rights reserved.   Disclaimer

Free Java Guide & Tutorials